Vaatevuokraamo The Ateljé esittelee uuden osakkaan osana kestävää kasvustrategiaansa

Lehdistötiedote 24.2.2022


Naistenvaatteiden vuokraamiseen erikoistunut monikanavainen yritys The Ateljé esittelee ensimmäisen uuden osakkaansa: ympäristövastuullisuuden asiantuntija Amanda Rejström liittyy perustajajäsenten mukaan tukemaan vaatevuokraamon kestävää kasvua.

Uusi osakas mukaan tukemaan vaatevuokraamon kasvua

Elokuussa 2020 avattu uuden ajan vaatevuokraamo The Ateljé on tänään julkaissut uuden osakasnimityksensä: ympäristövastuullisuuden asiantuntija Amanda Rejström liittyy mukaan tukemaan vaatevuokraamon kestävää kasvua.

”Juuri nyt maailmalla puhutaan paljon impakti-sijoittamisesta: kaikki sitä haluavat tehdä, mutta mistä löytää hyviä kohteita? Vaatevuokraamo on täydellinen esimerkki siitä, ettei muuttuvassa maailmassa aina ole kyse uusista tuotteista: innovaationa voi olla myös se, millä tavalla hyödykkeitä käytetään.” Amanda Rejström kertoo.

Vaateteollisuuden muutos vaatii kulttuurin muutosta

Tekstiiliteollisuus on yksi maailman saastuttavimmista toimialoista. Nykyisin sen osuuden kaikista päästöistä on arvioitu olevan jopa 10 prosenttia: jos mitään ei tehdä, vuonna 2050 osuus on jo neljännes.* The Ateljén missiona on muuttaa ihmisten kulutuskäyttäytymistä ja sitä kautta vähentää vaateteollisuuden synnyttämiä ilmastopäästöjä.

”Kun yhtä vaatetta käyttää kymmeniä henkilöitä, säästyy luonnonresursseja, kun uusia ei tarvitse tuottaa yhtä paljon. Vaatevuokraamon ympäristöriskit piilevät siinä, jos toimintaa lähdetään skaalaamaan hyvin nopeasti: yhtäkkiä lentorahdeista syntyvät päästöt tai huonosti optimoidut pesut voivat syödä toiminnan synnyttämiä ympäristöhyötyjä – tämän haluamme The Ateljéssa välttää.” Rejström jatkaa.

Kestävää kasvua ympäristöä vaarantamatta

Uusi osakasnimitys on osa The Ateljén kasvustrategiaa, johon liittyy kestävä skaalautuvuus ja tulevaisuudessa kansainvälistyminen. Uuden osakasnimityksen myötä The Ateljé kokoaa hallituksen, johon Amanda Rejström liittyy perustajajäsenten lisäksi.

”The Ateljé on pystynyt jo lyhyessä ajassa osoittamaan, että uudesta, kestävästä toimintatavasta voidaan tehdä todella haluttu. Strategiamme on kasvattaa liiketoimintaa ensin Suomessa ja koko ajan pitää silmällä sitä, että yrityksen missio toteutuu myös toiminnan skaalautuessa. Ympäristöystävällisessä elämäntavassa ei ole kyse luopumisesta, vaan paremmasta elämästä: siitä, että kunnioitamme itseämme, muita ihmisiä ja kotiplaneettaamme." Rejström päättää.


Lisätiedot:

Kaisa Härmälä, perustajajäsen, The Ateljé Helsinki Oy
+358 50 516 4583, kaisa@theatelje.com
www.theatelje.com / @theatelje
Kuvapankki

Amanda Rejström on hallitusammattilainen ja yksi start-up yritys Spark Sustainability perustajajäsenistä. Spark Sustainability konsultoi yrityksiä päästölaskelmissa ja tarjoaa digitaalisia työkaluja, jotka tuovat esiin vähäpäästöisten tuotteiden ilmastohyötyjä.

The Ateljé Helsinki Oy on elokuussa 2020 lanseerattu helsinkiläinen yritys, joka kehittää monikanavaista vaatteiden vuokrauspalvelua. Yritys tarjoaa vaatteita vuokralle sekä verkkokaupan että Helsingin Punavuoressa sijaitsevan myymälän välityksellä.

*Ellen MacArthur Foundation: A New Textiles Economy: Redesigning fashion’s future.

Niinimäki, K. Peters, G., Dahlbo, H., Perry, P., Rissanen, T. and Gwilt, A. (2020) The environmental price of fast fashion. Nature Reviews; Earth and Environment.