The Ateljé-vaatevuokraamo: Mistä kaikki sai alkunsa?

Uuden ajan vaatevuokraamo The Ateljé avattiin suomaiselle yleisölle elokuussa 2020: Naisten designvaatteiden vuokraamiseen erikoistunut monikanavainen yritys toimittaa vaatteita vuokralle verkkokaupan kautta koko Suomen alueelle ja kivijalkamyymälä palvelee Helsingin Punavuoressa. Lue kuinka perustajat Mari Kekäle ja Kaisa Kaartinen kertovat, mistä kaikki sai alkunsa.

The Ateljé vaatelainaamo

MARI JA KAISA: Tunsimme toisemme jo entuudestaan, sillä olemme ex-kollegoita muutaman vuoden takaa. Idea yhteisestä liikeideasta sai alkunsa syksyllä 2019, kun istuimme lasillisilla pohtien elämää ja uraa. Keskustelu sivusi myös muodin maailmaa.

Pikamuoti, ylikulutus, vanhanaikainen trendeihin painottuva sesonkiajattelu ja jatkuva alennusmyyntikilpailu tuntuivat meistä täysin sietämättömältä rakennelmalta. Halusimme rakentaa jotain uutta ja aloimme pohtia, voisiko uuden ostamisen sijaan vaatteiden vuokraus toimia myös Suomessa. Vaatteiden vuokrausbisneksen suunnannäyttäjä Rent the Runway on toiminut Yhdysvalloissa vuodesta 2009 lähtien. He ovat tehneet uskomattoman hienoa työtä muuttaessaan suurten massojen kulutuskäyttäytymistä täysin uuteen suuntaan. Tähän myös me haluamme tähdätä.

"Mielestämme Suomessa vaatteiden vuokraaminen ei vielä ollut kovin houkuttelevaa eikä se myöskään kilpaillut tavallisen vähittäiskaupan kanssa. Tämän ongelman halusimme ratkaista!"

 

Tiedämme varmasti kaikki, että kestäviä valintoja on paljon mukavampi tehdä, kun homma on tehty mahdollisimman helpoksi ja houkuttelevaksi. Vastuullisen valinnan tekeminen ei saa olla kompromissi.

Näistä ajatuksista The Ateljé sai alkunsa.

 

Vasemmalla: ensimmäisillä sisäänostoilla Pariisissa helmikuussa 2020. Keskellä: lainapaperien allekirjoittamisen jälkeen pankissa. Oikealla: liiketila kesäkuussa 2020 ennen avaamista. 

Seuraavat puoli vuotta hioimme strategiaa, pyöritimme exceleitä ja kysyimme toistuvasti itseltämme, onko vaatevuokraamon perustamisessa pandemian keskelle mitään järkeä. Lopulta päädyimme vastaukseen kyllä on. Pian alkoi yhteistyökumppaneiden kontaktointi ja liiketilan etsiminen. Unelmasta oli tulossa totta.

Valikoimaan kestäviä ja laadukkaita tuotteita

Emme missään nimessä halua vähätellä uuden vaatteen hohtoa ja pukeutumisen tuomaa iloa – vuokrauspalvelun avulla pääsemmekin tarjoamaan vastuullisemman tavan nauttia pukeutumisesta. Vaatteen vuokraaminen on usein uuden ostamisen sijaan paitsi ympäristöystävällisempi, myös taloudellisempi valinta. 

 


Vasemmalla: kuvasimme pre launch-kampanjaa ennen lanseerausta. Oikealla: jännittävä kalustetoimitus Laivurinkadun myymälään!

Hyvä design on asia, josta emme suostu tinkimään. Kun matkan alussa lähdimme listaamaan valikoimaamme sopivia brändejä, mietimme kuka valmistaa aikaa ja kulutusta kestäviä laadukkaita tuotteita – emme näet usko yhden sesongin ihmeisiin. Meille oli luonnollisesti myös erittäin tärkeää se, miten brändi tarkastelee vaateteollisuuden vastuullisuuden eri kysymyksiä ja että esimerkiksi vaatteen tuotantoketju on mahdollisimman läpinäkyvä. Olemme todella ylpeitä brändiportfoliostamme.Ennen The Ateljén avaamista remontoimme tilan itse kauttaaltaan. Vasemmalla: sovituskoppien verhot työn alla. Keskellä: lattialistojen kiinnitystä vaille valmis pintaremontti. Oikealla: tuotekuvien kuvaamista verkkokauppaa varten.

Käytä kuin omaasi

Lämminhenkiset kohtaamiset ovat työmme suola – halusimme luoda The Ateljén kivijalkamyymälästä paikan, jonne jokainen kokee olonsa tervetulleeksi. Olemme ylpeitä ihanista ja rohkeista asiakkaistamme, joista useimmat kokeilevat vaatteiden vuokrauspalveluita ensimmäistä kertaa elämässään.

"Vaatteen vuokraamista voisikin ajatella itselleen omistettuna hemmotteluhetkenä."Vasemmalla: upouudet ikkunateippaukset ja viittä vaille valmis myymälä. Oikealla: onnelliset yrittäjät avajaispäivänä.

Parasta on, kun asiakas löytää meiltä mieleisensä asun vuokralle ja palaa takaisin kokemukseen ihastuneena. Usein vaatteita vuokrataan elämän tärkeimpiin tilaisuuksiin, jolloin pääsemme seuraamaan sivusta koko tunneskaalaa aina järjestelyjen jännityksestä juhlan jälkeisiin tunnelmiin.

Kehotamme aina asiakkaitamme käyttämään vuokralla olevia vaatteita kuin ne olisivat heidän omiaan. Vuokrauspalvelun avulla voi myös rohkeasti kokeilla jotain sellaista, mitä ei koskaan välttämättä tulisi hankkineeksi omaan vaatekaappiin.

Lämpimästi tervetuloa konseptimme pariin,

Kaisa & Mari


Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit luetaan ennen niiden julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.


You may also like

Katso lisää
Example blog post
Example blog post
Example blog post