Vastuullisuus

Liity kanssamme muuttamaan maailmaa

Tekstiiliteollisuus on yksi maailman saastuttavimmista toimialoista ja tuottaa enemmän päästöjä kuin lento- ja laivaliikenne yhteensä. Nykyisin sen osuuden kaikista päästöistä on arvioitu olevan jopa 10 prosenttia: jos mitään ei tehdä, vuonna 2050 osuus on jo neljännes [1]

Jos kutakin vaatetta käytettäisiin tuplasti pidempään, tekstiiliteollisuuden päästöt lähes puolittuisivat.

Me emme usko, että nykyistä systeemiä on mahdollista muuttaa sisältäpäin. Vaikka kaikki tulevaisuuden puuvilla vaihdettaisiin luomupuuvillaan tai polyesteri kierrätettyyn polyesteriin, tuotamme silti liikaa vaatteita tähän maailmaan.

Vuokrauspalvelumme kautta yhtä vaatetta käyttää useita kymmeniä henkilöitä, mikä säästää luonnonresursseja, kun uusia ei tarvitse tuottaa yhtä paljon. Me olemme olemassa, koska haluamme muuttaa maailmaa: uusia toimintamalleja tarvitaan, jotta kulutuskeskeinen kulttuurimme muuttuu. Ylikulutuksen on loputtava.

Vähennä kanssamme ilmastopäästöjä 

Me näemme, että ympäristöystävällisessä elämäntavassa ei ole kyse luopumisesta, vaan paremmasta elämästä: siitä, että kunnioitamme itseämme, muita ihmisiä ja kotiplaneettaamme.

Vuokrauspalvelumme avulla voimme yhdessä rakentaa kestävämpää muodin maailmaa, vähentää tarpeetonta kulutusta ja tekstiiliteollisuuden päästöjä – vuokrauspalvelujen käyttö on tutkitusti uuden ostamisen sijaan lähes aina ilmastoystävällisempi vaihtoehto. 

Oma ensimmäinen tutkimuksemme ilmastopäästöjen asiantuntijayrityksen Spark Sustainabilityn kanssa esimerkiksi osoittaa, että esimerkiksi juhlamekon vuokraamisesta aiheutuu merkittävästi vähemmän päästöjä kuin sen omistamisesta. Juhlamekon ostaminen on vuokraamisen sijaan parempi vaihtoehto vain, jos kuluttaja käyttää omistamaansa mekkoa erityisen paljon ja jos kuluttaja ajaa vuokrauspaikkaan omalla autolla joka kerta, kun hän vuokraa mekon [2].


Kuvassa: Mitä enemmän ostoja korvataan vuokraamisella, sitä pienempi ilmastovaikutus on neljän vuoden juhlamekkokäytöllä. Vaikka käyttäjien liikenteen päästöt lisääntyvät, tuotannon, jakelun ja vähittäiskaupan päästöt sekä käyttöiän päättymisen päästöt vähenevät. Tämä johtuu siitä, että ns. kiinteät päästöt jaetaan muiden vuokraajien kanssa, ja vuokramekkoja arvioidaan käytettävän useammin kuin ostettuja mekkoja. 

Huolella valittua ja pidettyä

Emme usko yhden sesongin ihmeisiin, vaan suhtaudumme vaatteisiin käytettävinä arvoesineinä. Kaikki mitä löydät valikoimastamme, on sinne ajatuksella ja ammattitaidolla poimittu. Laadukkaat tuotteet, hienostuneet materiaalit ja kauniisti leikatut siluetit ovat kaikki tehty kestämään vuosia eteenpäin, niin esteettisesti kuin laadullisesti.

Pesemme ja huollamme vaatteita pieteetillä omassa energiatehokkaassa pesulassamme – vaikka se tarkoittaisi höyhentoppien hienovaraista käsinpesua jokaisen käytön jälkeen. 

Ilmastokompensoidut toimitukset

Kaikki toimituksemme kulkevat pienin päästöin ja lokaalisti lähimmältä The Ateljé-pisteeltäsi – ei siis lentorahtia yli merten! Kaikki lähetyksemme kulkevat joko 100% ilmastokompensoidun Posti Green-palvelun tai Matkahuollon valmiita bussireittejä pitkin. 

Pienin askelin arjessa

Huomioimme ympäristöasiat muutenkin toiminnassamme ja kiinnitämme huomiota myös pieniin tekoihin arjessamme - pukupussimme ovat uudelleenkäytettäviä, käytämme mahdollisimman ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja ja pesuaineita, ja kierrätämme kaiken minkä voimme. 

Yhdessä olemme enemmän 

Vastuullisuus on meille myös muutakin kuin vain ekologista vastuuta.

Sosio-kulttuurisesta näkökulmasta pidämme huolta, että työelämän käytännöt, ihmisoikeudet ja tasa-arvo toteutuvat yrityksessämme vastuullisella tavalla. 

Haluamme tarjota työpaikan, jossa on turvallista olla, kasvaa ja kehittyä, ja jossa saa tehdä merkityksellistä työtä.

Valitsemme myös kumppanimme huolella – jokaisella heistä on oma vastuullisuusstrategia.

Vastuullisuustyötä ei kuitenkaan tehdä yksin. Me haluamme yrityksemme kautta inspiroida kaikkia muutokseen: tarvitsemme toisiamme, jotta todellinen muutos on mahdollinen. Tervetuloa mukaan!

Psst... 
Täällä voit tutustua usein kysyttyihin vastuullisuus -kysymyksiin. Täällä puolestaan voit tutustua tarkemmin päästötutkimukseemme. 

  1. Ellen MacArthur Foundation. (2017). A new textiles economy – Redesigning fashion’s future.
  2. Spark Sustainability. (2022). The climate impact of renting versus buying outfits for special occasions.