Vastuullisuus

Perustimme The Ateljén, koska uskomme että vaatteiden vuokraaminen niiden ostamisen sijaan on kestävämpi valinta. Pikamuoti, ylikulutus, trendeihin painottuva sesonkiajattelu ja jatkuva alennusmyyntikilpailu ovat täysin sietämätön rakennelma. Tutkimusten mukaan tekstiiliteollisuus tuottaa vuosittain saman verran päästöjä kuin maailman lentoliikenne ja laivaliikenne yhteensä. Liity mukaamme rakentamaan kestävämpää muodin maailmaa – yksi vaatekappale kerrallaan.

Vaatekappale kerrallaan

Tekstiiliteollisuuden hiilidioksidi­päästöt vähenisivät jopa 44  %, jos vaatteita käytettäisiin tuplasti pidempään. Vuokrauspalvelumme avulla pääsemme varmistamaan, että valikoimamme vaatteet saavat niin paljon käyttökertoja kuin mahdollista. Huollamme vaatteet aina itse: näin pystymme huolehtimaan, että niitä pestään, huolletaan ja korjataan parhaalla mahdollisella tavalla ympäristö huomioon ottaen. 

Ympäristöä kunnioittaen

Suurin osa valikoimamme tuotteista on hankittu sillä ajatuksella, että niiden täytyy kestää jatkuvaa vesipesua. Käytämme vesipesuun vain luonnollisia ja myrkyttömiä pesuaineita: pesemme pyykkimme Marseille-pyykkisaippualla ja lorautamme huuhteluaineeksi mukaan hajustamatonta etikkaa. Vaikeille tahroille käytämme mm. sappisaippuaa.  

Tarkkaan kuratoitu valikoima

Brändivalikoimamme on yhdistelmä pieniä, suuria, kotimaisia ja ulkomaisia toimijoita. Näitä kaikkia yhdistää hyvä ja ajaton design: valikoimamme tuotteiden on kestättävä aikaa, pesua ja kulutusta. Pidämme myös erittäin tärkeänä sitä, miten brändi tarkastelee vaateteollisuuden vastuullisuuden eri kysymyksiä ja että esimerkiksi tuotantoketju on mahdollisimman läpinäkyvä. 

Ilmastokompensoidut lähetykset

The Ateljén kuljetuksia Suomessa hoitavat Posti ja Matkahuolto. Käyttämämme Posti Green-kuljetuspalvelut ovat 100 % hiilineutraaleja: kuljetuksilla syntyneet CO2-päästöt kompensoidaaan ilmastoprojekteja rahoittamalla. Lähes kaikki Matkahuollon kuljetuksista kulkevat linja-autoilla valmiita linja-autoreittejä pitkin. Lähetämme tilauksemme uudelleenkäytettävissä The Ateljé-pukupusseissa.

 Täällä voit lukea lisää arvoistamme.