Usein kysytyt kysymykset

Onko sinulle kysymyksiä? Hyvä, sillä meillä on vastauksia. Alta löydät vastauksia meiltä useimmiten kysyttyihin kysymyksiin – jos omasi ei löydy listalta, ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä.

Yleistä vuokraamisesta

Tottakai! Vuokraaminen jo hyvissä ajoin etukäteen on viisasta – näin voit tärkeän tapahtuman lähestyessä keskittyä olennaiseen. Vuokrauskalenteristamme voit valita vuokrauksen ajankohdan jopa 200 päivän päähän.

Suunnitteletko vuokrausta vielä pidemmälle tulevaisuuteen? Ota meihin yhteyttä, niin voimme auttaa. 

Olemme sisällyttäneet jokaiselle tuotesivulle mahdollisimman paljon tietoa, jotta vaatteen vuokraaminen verkkokaupan välityksellä olisi mahdollisimman helppoa. Kokotaulukko, sovituskuva ja –mittataulukko ovat kaikki apunasi, kun valitset oikeaa kokoa.

Jos tuotteen istuvuus tai jokin muu askarruttaa sinua, autamme mielellämme. Olet myös erittäin tervetullut sovittamaan vaatteita Helsingin myymäläämme. Voimme myös avustaa oikean koon valinnassa esimerkiksi videopuhelun avulla!

Valitettavasti emme tarjoa tällä hetkellä ostomahdollisuutta vuokraamillemme tuotteille.

Ei tarvitse – me hoidamme sen, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen! Tuotteen pesu kuuluu aina vuokrahintaan. 

Pesemme vuokralla olleet tuotteet jokaisen käyttökerran jälkeen itse. Näin voimme taata, että vuokrauskokemus on myös seuraavalle käyttäjälle miellyttävä ja tuote on hajuton sekä täysin puhdas.

Valikoimamme tuotteet ovat tehty kestämään. Haluamme, että käytät vuokraamaasi vaatetta kuin se olisi omasi – älä siis huoli tahroista!

Jos tuote rikkoutuu tai häviää, pyydämme sinua ilmoittamaan siitä välittömästi meille. Ongelmatilanteissa sovellamme käyttöehtojamme. Mikäli tuote on vahingoittunut korjauskelvottomaksi vuokrauksen aikana tai se jätetään palauttamatta, meillä on oikeus veloittaa asiakkaalta tuotteen ovh-hinta.

Voit! Mikäli teet peruutuksen 7 vrk ennen vuokrausjakson alkua, hyvitämme sinulle täyden summanlahjakortin muodossa. Jos haluat peruuttaa tekemäsi tilauksen, otathan aina ensin yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Toimitus ja palautus

Kaikki The Ateljén toimitukset kulkevat Suomessa Postin ja Matkahuollon kautta.

1. Pakkaa kaikki takaisin pukupussiin
Kun vuokrajaksosi on ohitse, laita vuokraamasi tuotteet ja mukana tullut henkari takaisin siihen pukupussiin, jossa ne vastaanotitkin.

2. Kiinnitä palautuslappu
Paketissa on mukana myös ennakkoon maksettu palautuslappu – vaihda se pussin kyljessä olevaan muovitaskuun.

3. Palauta palautuspisteeseen tai myymälään
Vie tämän jälkeen paketti määräaikaan mennessä samaan pisteeseen, kuin mistä sen nouditkin. (Jos vuokrasit tuotteen myymälästä, palautathan tuote myymälään aukioloaikojemme puitteissa.) Määräajan palautukselle löydät ohjeesta, joka tulee toimituksen mukana. Palautuspäivämäärä on aina valitsemasi vuokrausjakson viimeinen päivä. Palautus on vietävä tällöin päivän loppuun mennessä samaan pisteeseen, kuin mistä sen nouditkin. 

Perimme kuljetuksista pienen maksun, mutta palautus sisältyy aina vuokraushintaan. Noutamalla tuotteen suoraan myymälästä vältät toimitusmaksut!

Luotamme siihen, että palautat tuotteen määräaikaan mennessä – on hyvin tärkeää, että seuraavan asiakkaan vuokrausjakso ei viivästy ja ehdimme pestä tuotteen ennen sitä.

Perimme myöhästyineistä palautuksista käyttöehtojemme mukaisen veloituksen. Mikäli olet estynyt palauttamaan tuotteen määräaikaan mennessä, olethan meihin välittömästi yhteydessä.

Sinä päätät! Ennen kuin lisäät tuotteen ostoskoriin, voit valita vuokrausjakson pituuden.
Valittavanasi ovat seuraavat vuokrausjaksot: 3 päivää tai 7 päivää. Jos tarvitset tuotteen vuokralle pidemmäksi aikaa,olethan meihin yhteydessä.

Älä irrota tuotteessa olevaa sinettiä – se osoittaa meille, että tuotetta ei ole käytetty. Olethan meihin yhteydessä, mikäli ehtisimme vielä lähettää korvaavan tuotteen tai koon ennen tärkeää tapahtumaasi.

Mikäli haluat suoraan palauttaa tuotteen käyttämättä sitä, otathan aina ensin yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mikäli huomaat toimitetussa tuotteessa reklamoitavaa, otathan viipymättä yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kaikilla verkkokauppamme tuotteilla on Suomen kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Tämä koskee myös alennushintaisia tuotteita. 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus alkaa siitä päivästä, kun saat tuotteen haltuusi ja se koskee vain käyttämättömiä tuotteita.

Kuukausijäsenyys

Kuukausijäsenyys-konseptimme kautta voit vuokrata vaatteita kuukausimaksua vastaan. Kuukausijäsenenä saat kolme vaatetta kuukauden (30 päivän) ajaksi vuokralle hintaan alk. 119€/kk. Jäsenyyden voi ostaa täältä.

Kuukausijäsenyys-konseptin tuotteet koostuvat omasta, arkikäyttöön kuratoidusta valikoimastaan. Kertavuokraus-tuotteet ovat vuokrattavissa erikseen, eikä niitä valitettavasti voi sisällyttää kuukausijäsenyyteen.

Vuokravalikoimastamme löydät koot XS-XXL ja 34-44, joista voit valita itsellesi sopivimmat.

Tämä ei valitettavasti ole mahdollista, sillä eksklusiivinen, jaetun vaatekaappimme valikoima on vielä niin rajattu!

Saat sähköpostiisi aina muistutuksen, kun on aika palauttaa nykyisen vuokrajakson tuotteet ja valita uudet. Vuokrajakso on 30 päivää – voit siis pitää vaatteita omanasi aina kuukauden ajan kerrallaan, jonka jälkeen palautat tuotteet meille ja valitset uudet seuraavalle kuukaudelle. Vuokrajakso alkaa siitä päivästä, kun ensimmäinen tilaus tehdään.

Haluamme, että käytät vuokraamiasi vaatteita kuin ne olisivat omiasi – älä siis huoli tahroista! Jos kuitenkin käy niin, että tuote likaantuu ja haluat pestä tuotteen jo vuokrajakson aikana, voit huoltaa tuotteen pesuohjeen mukaisesti.

Pesu ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan se kuuluu vuokrahintaan – me pesemme ja huollamme vuokralla olleet tuotteet jokaisen käyttökerran jälkeen. Näin voimme taata, että vuokrauskokemus on myös seuraavalle käyttäjälle miellyttävä ja tuote on hajuton sekä täysin puhdas.

Haluamme, että käytät vaatteita kuin omiasi, joten tahrat ja pienet peruskorjaukset voit jättää huoletta meidän huoleksemme!

Jos tuote kuitenkin selkeästi vahingoittuu, rikkoutuu tai häviää, pyydämme sinua ilmoittamaan siitä viipymättä meille. Ongelmatilanteissa sovellamme käyttöehtojamme. Mikäli tuote on vahingoittunut täysin korjauskelvottomaksi vuokrauksen aikana tai se jätetään palauttamatta, meillä on oikeus veloittaa asiakkaalta enintään tuotteen ovh-hinta – vahinko- ja korvaustilanteet käsitellään kuitenkin aina tapauskohtaisesti.

Kuukausijäsenyyden voi lopettaa milloin tahansa – jäsenyyden irtisanominen on kuitenkin tehtävä 7 (seitsemän) vuorokautta ennen kuukausittaisen vuokrajakson päättymistä. Voit irtisanoa jäsenyyden laittamalla viestiä sähköpostitse osoitteeseen hello@theatelje.com

Määräaikaista kuukausijäsenyyttä ei voi purkaa kesken sopimuskauden.

Kuukausijäsenyyttä ei voi laittaa toistaiseksi tauolle, mutta jäsenyyden voi irtisanoa milloin tahansa – irtisanominen on kuitenkin tehtävä seitsemän vuorokautta ennen kuukausittaisen vuokrajakson päättymistä. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti sähköpostitse hello@theatelje.com

Määräaikaista kuukausijäsenyyttä ei voi purkaa kesken sopimuskauden.

Vastuullisuus & ympäristö

Tekstiiliteollisuuden hiilidioksidi­päästöt vähenisivät jopa 44  %, jos vaatteita käytettäisiin tuplasti pidempään. Vuokrauspalvelumme avulla pääsemme varmistamaan, että valikoimamme vaatteet saavat niin paljon käyttökertoja kuin mahdollista. Huollamme vaatteet aina itse: näin pystymme huolehtimaan, että niitä pestään, huolletaan ja korjataan parhaalla mahdollisella tavalla ympäristö huomioon ottaen.

Vaatteiden jatkuva postittaminen ja palauttaminen on aito ympäristöhuoli, ja yrityksenä myös meidän tulee kantaa siitä vastuumme. Haluamme kuitenkin tarjota mahdollisuuden vaatteiden vuokraamiseen myös niille, jotka eivät pääse vierailemaan Helsingin myymälässämme – näin ollen olemme tehneet prosessista mahdollisimman ympäristöystävällisen.

The Ateljén kuljetuksia Suomessa hoitavat Posti ja Matkahuolto.

Posti Green
Kaikki käyttämämme Postin kuljetuspalvelut Suomessa ovat asiakkaille 100 % hiilineutraaleja Posti Green -palveluita: Posti kompensoi kyseiset kuljetuksilla syntyneet CO2-päästöt ilmastoprojekteja rahoittamalla. Voit lukea lisää Posti Green-kuljetuksista täältä.

Matkahuolto
Lähes kaikki Matkahuollon kuljetuksista kulkevat linja-autoilla valmiita linja-autoreittejä pitkin.

Lisäksi minimoimme pakkaus- ja postitusjätteen määrää lähettämällä tilauksemme uudelleenkäytettävissä The Ateljé-pukupusseissa.

Pesemme vuokralla olleet tuotteet jokaisen käyttökerran jälkeen itse – ainoastaan näin voimme taata, että vuokrauskokemus on myös seuraavalle käyttäjälle miellyttävä ja tuote on hajuton sekä täysin puhdas.

On totta, että pesukertoja saattaisi kertyä yksityiskäytössä hieman harvemmin. Olemme kuitenkin luoneet pesuprosessistamme kuitenkin mahdollisimman seuraavilla toimenpiteillä:

Vesipesu
Suurin osa valikoimamme tuotteista on hankittu sillä ajatuksella, että niiden täytyy kestää jatkuvaa vesipesua. Käytämme vesipesuun vain luonnollisia ja myrkyttömiä pesuaineita: pesemme pyykkimme Marseille-pyykkisaippualla ja lorautamme huuhteluaineeksi mukaan hajustamatonta etikkaa. Vaikeille tahroille käytämme mm. sappisaippuaa.

Höyrypesu
Jotkut valikoimamme hienoimmista juhlavaatteista eivät kestä vesipesua. Kemiallisen pesun sijaan pyrimme käyttämään puhdistukseen höyrykaappia, joka poistaa hajut ja neutralisoi pöpöt. Tahrat poistamme paikallisesti. 

Kemiallinen pesu
Välillä vaatteita on käytetty niin rakkaudella, että ne vaativat kemiallista pesua. Tällöin hyödynnämme yhteistyökumppaniamme Pyykkipoikaa, jonka pesumenetelmät ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä.

Haluamme taata valikoimamme tuotteille mahdollisimman pitkän elinkaaren – tämä on huomioitu jo tuotevalikoimaa hankkiessa.

Huollamme tuotteita aina tarpeen tullen, ja käytämme esimerkiksi korjausompelijan palveluita korjataksemme pieniä käytön jälkiä. Teemme yhteistyötä mm. vaatehuollon ammattilaisten Arkivé Atelierin kanssa – verkkokaupastamme voit ostaa myös vaatehuoltotarvikkeita.

Helsingin myymälä

Myymälämme sijaitsee Viiskulmassa, Punavuoren sydämessä. Olet aina tervetullut sovittelemaan vaatteita paikan päälle tai hakemaan viime hetken asun vuokralle. Löydät myymälän yhteystiedot ja aukioloajat täältä.

Tottakai – myymälästämme löydät saman valikoiman kuin verkkokaupastammekin. Tervetuloa!

Myymälässämme on tarjolla sama valikoima kuin verkkokaupassa. Autamme mielellämme oikean mallin ja koon valinnassa – tulethan käymään matalalla kynnyksellä!

Myymälässämme voit maksaa seuraavilla maksutavoilla:

Luottokortti: Visa, MasterCard, American Express
Visa Electron
Mobiilimaksut: 
ApplePay

Tottakai! Tarkistathan ensinajantasaiset aukioloaikamme täältä. Mikäli sinulla on kysyttävää palautuksiin liittyen, voit aina olla yhteydessä meihin.

Kyllä, tuotteiden vuokraushinnat ovat samoja myymälämme ja verkkokaupassamme.

Myymälästä vuokraamalla voit kuitenkin säästää postikuluissa, sillä vuokratun tuotteen nouto myymälästä on aina ilmaista.

Mikäli tuote ei vastaakaan odotuksiasi tai huomaat tuotteessa reklamoitavaa, olethan meihin yhteydessä heti vuokrajaksosi alkaessa, jotta ehdimme vaihtaa tuotteesi tai tarjota sinulle korvaavan tuotteen tilalle.