Usein kysytyt kysymykset

Onko sinulle kysymyksiä? Hyvä, sillä meillä on vastauksia. Alta löydät vastauksia meiltä useimmiten kysyttyihin kysymyksiin – jos omasi ei löydy listalta, ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä.

Yleistä vuokraamisesta

Tottakai! Vuokraaminen jo hyvissä ajoin etukäteen on viisasta – näin voit tärkeän tapahtuman lähestyessä keskittyä olennaiseen. Vuokrauskalenteristamme voit valita vuokrauksen ajankohdan jopa 200 päivän päähän.

Suunnitteletko vuokrausta vielä pidemmälle tulevaisuuteen? Ota meihin yhteyttä, niin voimme auttaa. 

Olemme sisällyttäneet jokaiselle tuotesivulle mahdollisimman paljon tietoa, jotta vaatteen vuokraaminen verkkokaupan välityksellä olisi mahdollisimman helppoa. Kokotaulukko, sovituskuva ja –mittataulukko ovat kaikki apunasi, kun valitset oikeaa kokoa.

Jos tuotteen istuvuus tai jokin muu askarruttaa sinua, autamme mielellämme. Olet myös erittäin tervetullut sovittamaan vaatteita Helsingin myymäläämme. Voimme myös avustaa oikean koon valinnassa esimerkiksi videopuhelun avulla!

Valitettavasti emme tarjoa tällä hetkellä ostomahdollisuutta vuokraamillemme tuotteille.

Ei tarvitse – me hoidamme sen, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen! Tuotteen pesu kuuluu aina vuokrahintaan. 

Pesemme vuokralla olleet tuotteet jokaisen käyttökerran jälkeen itse. Näin voimme taata, että vuokrauskokemus on myös seuraavalle käyttäjälle miellyttävä ja tuote on hajuton sekä täysin puhdas.

Valikoimamme tuotteet ovat tehty kestämään. Haluamme, että käytät vuokraamaasi vaatetta kuin se olisi omasi – älä siis huoli tahroista!

Jos tuote rikkoutuu tai häviää, pyydämme sinua ilmoittamaan siitä välittömästi meille. Ongelmatilanteissa sovellamme käyttöehtojamme. Mikäli tuote on vahingoittunut korjauskelvottomaksi vuokrauksen aikana tai se jätetään palauttamatta, meillä on oikeus veloittaa asiakkaalta tuotteen ovh-hinta.

Voit! Mikäli teet peruutuksen 7 vrk ennen vuokrausjakson alkua, hyvitämme sinulle täyden summanlahjakortin muodossa. Jos haluat peruuttaa tekemäsi tilauksen, otathan aina ensin yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Toimitus ja palautus

Kaikki The Ateljén toimitukset kulkevat Suomessa Postin ja Matkahuollon kautta.

1. Pakkaa kaikki takaisin pukupussiin
Kun vuokrajaksosi on ohitse, laita vuokraamasi tuotteet ja mukana tullut henkari takaisin siihen pukupussiin, jossa ne vastaanotitkin.

2. Kiinnitä palautuslappu
Paketissa on mukana myös ennakkoon maksettu palautuslappu – vaihda se pussin kyljessä olevaan muovitaskuun.

3. Palauta palautuspisteeseen tai myymälään
Vie tämän jälkeen paketti määräaikaan mennessä samaan pisteeseen, kuin mistä sen nouditkin. (Jos vuokrasit tuotteen myymälästä, palautathan tuote myymälään aukioloaikojemme puitteissa.) Määräajan palautukselle löydät ohjeesta, joka tulee toimituksen mukana. Palautuspäivämäärä on aina valitsemasi vuokrausjakson viimeinen päivä. Palautus on vietävä tällöin päivän loppuun mennessä samaan pisteeseen, kuin mistä sen nouditkin. 

Perimme kuljetuksista pienen maksun, mutta palautus sisältyy aina vuokraushintaan. Noutamalla tuotteen suoraan myymälästä vältät toimitusmaksut!

Luotamme siihen, että palautat tuotteen määräaikaan mennessä – on hyvin tärkeää, että seuraavan asiakkaan vuokrausjakso ei viivästy ja ehdimme pestä tuotteen ennen sitä.

Perimme myöhästyneistä palautuksista käyttöehtojemme mukaisen veloituksen. Mikäli olet estynyt palauttamaan tuotteen määräaikaan mennessä, olethan meihin välittömästi yhteydessä.

Sinä päätät! Ennen kuin lisäät tuotteen ostoskoriin, voit valita vuokrausjakson pituuden.
Valittavanasi ovat seuraavat vuokrausjaksot: 3 päivää tai 7 päivää. Jos tarvitset tuotteen vuokralle pidemmäksi aikaa,olethan meihin yhteydessä.

Älä irrota tuotteessa olevaa sinettiä – se osoittaa meille, että tuotetta ei ole käytetty. Olethan meihin yhteydessä, mikäli ehtisimme vielä lähettää korvaavan tuotteen tai koon ennen tärkeää tapahtumaasi.

Mikäli haluat suoraan palauttaa tuotteen käyttämättä sitä, otathan aina ensin yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mikäli huomaat toimitetussa tuotteessa reklamoitavaa, otathan viipymättä yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kaikilla verkkokauppamme tuotteilla on Suomen kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Tämä koskee myös alennushintaisia tuotteita. 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus alkaa siitä päivästä, kun saat tuotteen haltuusi ja se koskee vain käyttämättömiä tuotteita.

Kuukausijäsenyys

Kuukausijäsenyys-konseptimme kautta voit vuokrata vaatteita kuukausimaksua vastaan. Kuukausijäsenenä saat kolme vaatetta kuukauden (30 päivän) ajaksi vuokralle hintaan alk. 119€/kk. Jäsenyyden voi ostaa täältä.

Kuukausijäsenyys-konseptin tuotteet koostuvat omasta, arkikäyttöön kuratoidusta valikoimastaan. Kertavuokraus-tuotteet ovat vuokrattavissa erikseen, eikä niitä valitettavasti voi sisällyttää kuukausijäsenyyteen.

Vuokravalikoimastamme löydät koot XS-XXL ja 34-44, joista voit valita itsellesi sopivimmat.

Tämä ei valitettavasti ole mahdollista, sillä eksklusiivinen, jaetun vaatekaappimme valikoima on vielä niin rajattu!

Saat sähköpostiisi aina muistutuksen, kun on aika palauttaa nykyisen vuokrajakson tuotteet ja valita uudet. Vuokrajakso on 30 päivää – voit siis pitää vaatteita omanasi aina kuukauden ajan kerrallaan, jonka jälkeen palautat tuotteet meille ja valitset uudet seuraavalle kuukaudelle. Vuokrajakso alkaa siitä päivästä, kun ensimmäinen tilaus tehdään.

Haluamme, että käytät vuokraamiasi vaatteita kuin ne olisivat omiasi – voit pestä tuotteita vuokrajakson aikana pesuohjeiden mukaisesti.

Pesu ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan se kuuluu vuokrahintaan – me pesemme ja huollamme vuokralla olleet tuotteet jokaisen käyttökerran jälkeen. Näin voimme taata, että vuokrauskokemus on myös seuraavalle käyttäjälle miellyttävä ja tuote on hajuton sekä täysin puhdas.

Psst... Jos käy niin, että tuotteeseen tulee selkeä tahra, puhdistathan tahran paikallisesti mahdollisimman pian. Mitä ripeämmin tahralle annetaan ensiapua, sitä todennäköisemmin tahra saadaan tuotteesta kokonaan pois. Ethän siis odota kuukautta tahranpoiston kanssa!

Jos epäröit, miten toimia, otathan yhteyttä – olemme täällä sinua varten ja autamme mielellämme!

Haluamme, että käytät vaatteita kuin omiasi, joten tahrat ja pienet peruskorjaukset voit jättää huoletta meidän huoleksemme!

Jos tuote kuitenkin selkeästi vahingoittuu, rikkoutuu tai häviää, pyydämme sinua ilmoittamaan siitä viipymättä meille. Ongelmatilanteissa sovellamme käyttöehtojamme. Mikäli tuote on vahingoittunut täysin korjauskelvottomaksi vuokrauksen aikana tai se jätetään palauttamatta, meillä on oikeus veloittaa asiakkaalta enintään tuotteen ovh-hinta – vahinko- ja korvaustilanteet käsitellään kuitenkin aina tapauskohtaisesti.

The Ateljén kuukausijäsenyys on määräaikaisesti 3 kk voimassa oleva sopimus, jonka jälkeen jäsenyys jatkuu toistaiseksi voimassa olevana yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla. Määräaikaista jäsenyyttä ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. The Ateljén kuukausijäsenyyden sitova sopimusjakso on aina kolme (3) maksullista kuukautta. Sopimusjakso alkaa siitä päivästä, kun tilaus tehdään.

Jos olet ostanut vain yhden (1) kuukauden kuukausijäsenyyden, sopimus päättyy automaattisesti yhden kuukauden jälkeen.

Määräaikaista kuukausijäsenyyttä ei voi purkaa kesken sopimuskauden. Voit kuitenkin ostaa kuukausijäsenyyden vain kuukaudeksi kerrallaan!

Vastuullisuus & ympäristö

Tekstiiliteollisuus on yksi maailman saastuttavimmista toimialoista ja tuottaa enemmän päästöjä kuin lento- ja laivaliikenne yhteensä. Nykyisin sen osuuden kaikista päästöistä on arvioitu olevan jopa 10 prosenttia: jos mitään ei tehdä, vuonna 2050 osuus on jo neljännes.

Vuokrauspalvelun kautta yhtä vaatetta käyttää useita kymmeniä henkilöitä: säästyy luonnonresursseja ja ilmastopäästöjä, kun uusia ei tarvitse tuottaa yhtä paljon. Vaatteen vuokraamisesta koituu siis merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin sen omistamisesta.

On totta, että postittamisesta ja palauttamisesta syntyy päästöjä.

Kaikki lähetyksemme kulkevat pienin päästöin ja lokaalisti lähimmältä The Ateljé-pisteeltäsi – ei siis lentorahtia yli merten! Kaikki lähetyksemme kulkevat joko 100% ilmastokompensoidun Posti Green-palvelun tai Matkahuollon valmiita bussireittejä pitkin.

Lisäksi minimoimme pakkaus- ja postitusjätteen määrää lähettämällä tilauksemme uudelleenkäytettävissä The Ateljé-pukupusseissa.

Vaatteiden vuokraamiseen liittyvällä ylimääräisellä pesulla ja huollolla on hyvin pieni vaikutus ilmastopäästöihin. Tämä johtuu osittain siitä, että Suomen sähkötuotanto on verrattain puhdasta. Lisäksi valikoimamme herkkiä vaatteita ei kuivata rumpukuivauksessa ja ne pestään matalissa lämpötiloissa vesipesussa.

Haluamme taata valikoimamme tuotteille mahdollisimman pitkän elinkaaren, ja tämä on huomioitu jo tuotevalikoimaa hankkiessa. Huollamme ja pesemme vaatteemme omassa pesulassamme tai huolellisesti valittujen yhteistyökumppaneiden kanssa: lähes jokainen vaate käy läpi hellän vesipesun. Vaatteita ei kuivata rumpukuivaajassa.

Lisäksi korjaamme, parsimme, harjaamme ja höyrytämme vaatteita ahkeraan tahtiin. Ammattimainen pesulatiimimme pitää huolta, että kaikki mitä vuokraat, on huolellisesti pestyä ja huollettua.

Tiesitkö, että teemme yhteistyötä mm. vaatehuollon ammattilaisten Arkivé Atelierin kanssa ja että verkkokaupastamme voit ostaa myös vaatehuoltotarvikkeita?

Vastuullisuustyötä ei tehdä yksin. Me haluamme yrityksemme kautta inspiroida koko alan toimijoita muutokseen: uusia toimintamalleja tarvitaan, jotta kulutuskeskeinen kulttuurimme muuttuu. Tarvitsemme toisiamme, jotta todellinen muutos on mahdollinen. 

Valikoimamme brändit on valittu huolella niin, että jokaisella heistä on vastuullisuusstrategia ja että he ovat toiminnassaan mahdollisimman läpinäkyviä.

Juuri siksi! Me emme usko, että nykyistä systeemiä on mahdollista muuttaa sisältäpäin: uusia kiertotalouteen pohjautuvia toimintamalleja tarvitaan, jotta kulutuskeskeinen kulttuurimme muuttuu.

Koko olemassaolomme kiteytyy ekologisen vastuullisuuden ja kiertotalouden ympärille - haluamme vuokrauspalvelumme avulla tarjota vastuullisemman tavan nauttia pukeutumisesta ja pienentää vuokrauspalvelumme avulla tekstiiliteollisuuden päästöjä. 

Huomioimme ympäristöasiat muutenkin toiminnassamme ja kiinnitämme huomiota myös pieniin tekoihin arjessamme - pukupussimme ja pakkausmateriaalimme ovat uudelleenkäytettäviä, käytämme myös mahdollisimman ympäristöystävällisiä materiaaleja ja pesuaineita, kierrätämme ja kuljetuksemme ovat ilmastokompensoituja.

Vastuullisuus on kuitenkin meille paljon enemmän kuin vain ekologista vastuuta. Sosio-kulttuurisesta näkökulmasta pidämme huolta, että työelämän käytönnöt, ihmisoikeudet ja tasa-arvo toteutuvat yrityksessämme asianmukaisella tavalla. 

Pyrimme tarjoamaan työpaikan, jossa on turvallista olla, kasvaa ja kehittyä, ja jossa saa tehdä merkityksellistä työtä.

Valitsemme myös kumppanimme huolella – jokaisella heistä on vastuullisuusstrategia ja että he ovat toiminnassaan mahdollisimman läpinäkyviä. 

Taloudellinen vastuu taas tarkoittaa meille sitä, että huolehdimme toimintamme liiketaloudellisesta kestävyydestä ja toimintojen järjestämisestä asianmukaisesti.

Voit lukea täältä lisää vastuullisuusajatuksistamme.

Emme (vielä) tällä hetkellä hyvitä hiilijalanjälkeämme. 

Olemme juuri päässeet vauhtiin! The Ateljén matkaa on takana jo yli 2 vuotta. Vastuullisuustyötä ei kuitenkaan tehdä yksin: siispä käännyimme ilmastoasiantuntijoiden Spark Sustainabilityn suuntaan, sillä halusimme ymmärtää vuokraamisen ilmastovaikutuksia syvemmin yrityksemme ensimmäisten vuosien jälkeen. Voit lukea ensimmäisen päästötutkimuksemme tulokset täältä.

Koska haluamme keskittyä ajattomiin ja sesonkien yli kantaviin tuotteisiin, emme vaihda valikoimaamme puolen vuoden välein. Meille on kuitenkin tärkeää, että vuokraamomme tuotteet ovat jatkuvassa käytössä: niinpä päästämme toisinaan eteenpäin ne hieman vähemmälle huomiolle jääneet vaatekappaleet – ne, jotka ansaitsevat kaiken huomion ja rakkauden jonkun omassa vaatekaapissa.

Helsingin myymälä

Myymälämme sijaitsee Viiskulmassa, Punavuoren sydämessä. Olet aina tervetullut sovittelemaan vaatteita paikan päälle tai hakemaan viime hetken asun vuokralle. Löydät myymälän yhteystiedot ja aukioloajat täältä.

Tottakai – myymälästämme löydät saman valikoiman kuin verkkokaupastammekin. Tervetuloa!

Myymälässämme on tarjolla sama valikoima kuin verkkokaupassa. Autamme mielellämme oikean mallin ja koon valinnassa – tulethan käymään matalalla kynnyksellä!

Myymälässämme voit maksaa seuraavilla maksutavoilla:

Luottokortti: Visa, MasterCard, American Express
Visa Electron
Mobiilimaksut: 
ApplePay

Tottakai! Tarkistathan ensinajantasaiset aukioloaikamme täältä. Mikäli sinulla on kysyttävää palautuksiin liittyen, voit aina olla yhteydessä meihin.

Kyllä, tuotteiden vuokraushinnat ovat samoja myymälämme ja verkkokaupassamme.

Myymälästä vuokraamalla voit kuitenkin säästää postikuluissa, sillä vuokratun tuotteen nouto myymälästä on aina ilmaista.

Mikäli tuote ei vastaakaan odotuksiasi tai huomaat tuotteessa reklamoitavaa, olethan meihin yhteydessä heti vuokrajaksosi alkaessa, jotta ehdimme vaihtaa tuotteesi tai tarjota sinulle korvaavan tuotteen tilalle.