Miksi olemme olemassa?

 

The Ateljé vaatevuokraamo

 

Tutkimusten mukaan tekstiiliteollisuus tuottaa vuosittain saman verran päästöjä kuin maailman lentoliikenne ja laivaliikenne yhteensä – jos kutakin vaatetta käytettäisiin tuplasti pidempään, kyseiset päästöt vähenisivät jopa 44% [1]. Pikamuoti, ylikulutus, trendeihin painottuva sesonkiajattelu ja jatkuva alennusmyyntikilpailu ovat sietämätön rakennelma. 

Perustimme The Ateljén, koska muodin maailma kaipasi mielestämme uudistamista. Olemme olemassa, koska haluamme muuttaa maailmaa: uusia toimintamalleja tarvitaan, jotta kulutuskeskeinen kulttuurimme muuttuu. Ylikulutuksen on loputtava.

Emme usko pikavoittoihin

Me emme ole yritys, jonka pääasiallinen tavoite on mahdollisimman paljon mahdollisimman nopeasti. Haluamme rakentaa uutta, parempaa muodin tulevaisuutta, vaikka se tarkoittaisi höyhentoppien hellävaraista käsinpesua liikkeemme takahuoneessa. 

Brändivalikoimamme on yhdistelmä pieniä, suuria, kotimaisia ja ulkomaisia toimijoita. Näitä kaikkia yhdistää hyvä ja ajaton design: valikoimamme tuotteiden on kestettävä aikaa, pesua ja kulutusta. Ne ovat asioita, joista emme suostu tinkimään.

Kohti uudenlaista luksusta

Me näemme, että ympäristöystävällisessä elämäntavassa ei ole kyse luopumisesta, vaan paremmasta elämästä: siitä, että kunnioitamme itseämme, muita ihmisiä ja kotiplaneettaamme. 

Vuokrauspalvelumme avulla voimme yhdessä rakentaa kestävämpää muodin maailmaa, vähentää tarpeetonta kulutusta ja tekstiiliteollisuuden päästöjä: vaatteen vuokraaminen on tutkitusti [2] uuden ostamisen sijaan lähes aina ilmastoystävällisempi vaihtoehto.

Tervetuloa mukaan rakentamaan uudenlaista muodin maailmaa!

Psst... Täältä voit lukea lisää vastuullisuus-ajatuksistamme!

1. Ellen MacArthur Foundation. (2017). A new textiles economy – Redesigning fashion’s future.

2. Spark Sustainability. (2022). The climate impact of renting versus buying outfits for special occasions.


Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit luetaan ennen niiden julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.