Vaatesuunnittelija Anni Ruuth: "Esteettisyyden kaipuu on asunut minussa aina"

Anni Ruuth on helsinkiläinen vaatesuunnittelija, joka on tunnettu ihastuttavista, höyhenistä valmistetuista vaatteista ja herkästä, naisellisesta kädenjäljestään. Annin mallistot koostuvat ajattomista ja ylellisistä vaatekappaleista, jotka ovat saaneet inspiraationsa baletin maailmasta. Muutaman kerran vuodessa julkaistavan valmisvaatemalliston lisäksi hän suunnittelee myös uniikkeja asuja, joita on nähty mm. Linnan juhlissa. Tämän lisäksi Anni Ruuth tekee myös hääpukuja – hääpukuihin liittyy myös Annin ikimuistoisin asiakaskokemus.

Anni Ruuth

Anni Ruuth on helsinkiläinen vaatesuunnittelija, joka perusti omaa nimeään kantavan merkin vuonna 2017. Hän kertoo, että haluaa osaltaan olla elvyttämässä suomalaista vaatetuotantoa. 

Anni, mistä kaikki sai alkunsa?

“Kaikki sai alkunsa opiskeluaikoinani, jolloin tutkin untuvateollisuutta opinnäytetyömallistoani ja lopputyötäni varten. Opin tämän teollisuudenhaaran eettisistä epäkohdista, joihin päätin pureutua: halusin lopputyössäni yhdistää saumattomasti ekologisuuden, eettisyyden ja esteettisyyden. Jäin sille tielle ja siitä lähtien matka vastuullisten eläinperäisten materiaalien maailmassa on jatkunut. Esteettisyyden kaipuu on kuitenkin asunut minussa aina ja siksi koen, että matka kohti oman brändin perustamista alkoi jo lapsena.”

Mitkä ovat sinulle suunnittelijana tärkeitä arvoja?

“Tärkeimpiä arvojani ovat vastuullisuus ihmisiä, eläimiä ja ympäristöä kohtaan. Pyrin toiminnallani tekemään hyvää niin ekologisesti kuin eettisesti. Kotimainen tuotanto on asia jonka puolesta puhun ja jonka takana seison – vaikka se ei aina olisikaan taloudellisesti paras vaihtoehto. Minulle on tärkeää pystyä elämään arvojeni mukaista elämää ja että brändini ilmentää niitä arvoja joita edustan.”

“Kotimainen tuotanto on asia jonka puolesta puhun ja jonka takana seison – vaikka se ei aina olisikaan taloudellisesti paras vaihtoehto.”

 

Anni Ruuth – Swan Queen toppi
Anni Ruuthin Swan Queen-toppi  valmistetaan höyhenistä, jotka ovat syntyneet ruokateollisuuden sivutuotteena. Kaikki höyhenet tulevat tiloilta, joille on myönnetty sekä Responsible down-sertifikaatti että DOWNPASS-sertifikaatti.

Mikä on ollut haastavinta työssäsi?

“Sanoisin, että aika. Sitä ei vain tunnu olevan koskaan tarpeeksi, mutta toisaalta kun ajattelee että työt eivät koskaan lopu, asian kanssa saa rauhan. Onneksi tiimini on kasvanut pikkuhiljaa ja aivan kaikkea ei enää tarvitse tehdä itse.”

Mistä saat voimaa arjessasi? 

“Yrittäjänä on tärkeää, että on sekä selkeitä, pitkän tähtäimen suunnitelmia jotka auttavat jaksamaan pitkällä tähtäimellä, että lyhyempiä kannustimia – kuten sauna työpäivän jälkeen. Rakastan saunomista! Perhe ja vahva tukiverkosto ovat kuitenkin kaikista tärkeimmät.”

Miten rentoudut? 

“Naurahdin ääneen tämän kysymyksen äärellä. Tähänkin vastaan että sauna. Saunominen yhdistettynä uimiseen on paras tapa rentoutua. Olen myös palannut pitkästä aikaa takaisin rakkaan harrastuksen, joogan, pariin.”

Anni Ruuth – Giselle silkkipaita, Swan Queen toppi

The Ateljé-vaatevuokraamon valikoimaan kuuluvat mm. mustasta silkkiorganzasta tehty näyttävä Giselle-silkkipaita sekä hanhenhöyhenistä valmistettu Swan Queen-toppi.

Ikimuistoisin asiakaskokemuksesi?

“Sain sähköpostia muuan herrasmieheltä joka halusi tilata yllätykseksi hääpuvun minulta tulevalle morsiamelleen. Morsian oli joskus maininnut, että kun hän menee naimisiin, hän haluaa pukeutua suunnittelemaani pukuun. Mies muisti tämän, mikä oli jo itsessään todella romanttista ja koskettavaa. Sain myöhemmin kuulla sovituksen yhteydessä kyseiseltä morsiamelta, että hän oli jokaisena karkauspäivänä kosinut miestään ja tällä kertaa hän vastasi kyllä. Puku oli ikään kuin kiitos morsiamelle vuosien odottamisesta ja kärsivällisyydestä.”

Mikä sai sinut lähtemään mukaan The Ateljéhen?

“The Ateljéssa resonoi uudenlainen ja raikas konsepti – näin samantien Anni Ruuthin osana sitä. The Ateljéssa vaatteisiin suhtaudutaan käytettävinä arvoesineinä, joista pidetään huolta niiden ansaitsemalla tavalla, aivan kuten ennen vanhaan. Koin, että The Ateljéssa vaatteella on merkitystä. Oli todella luonnollista lähteä mukaan.”

“The Ateljéssa vaatteisiin suhtaudutaan käytettävinä arvoesineinä, joista pidetään huolta niiden ansaitsemalla tavalla, aivan kuten ennen vanhaan.”

Anni Ruuth – Giselle silkkipaita
Anni Ruuthin kaikki vaatteet valmistetaan suomalaisena käsityönä. Kuvassa vahvasta silkkiorganzasta tehty valkoinen Giselle-pusero.

Oma lempituotteesi Anni Ruuthin mallistosta?

“Vaikea sanoa yhtä tiettyä lempituotetta, mutta varmasti rakkain on ensimmäinen: Swan Queen Top sävyssä Swan Blush.”

Mistä unelmoit?

“Unelmoin siitä, että Anni Ruuth-brändi vakiintuu vahvaksi osaksi suomalaista muodin kulttuuria ja että pystyisin osaltani elvyttämään suomalaista vaatetuotantoa.” 


Annin kauniita vaatteita on vuokrattu kauttamme mm. häihin, vihkimistilaisuuksiin, treffeille ja jopa Sex and the City-juhliin! Tutustu tästä The Ateljén vuokrattavaan Anni Ruuth-valikoimaan ja ihastu ylellisiin vaatekappaleisiin, jotka ovat saaneet inspiraationsa baletin maailmasta. The Ateljé loves! 


Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit luetaan ennen niiden julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.


You may also like

Katso lisää
Example blog post
Example blog post
Example blog post