Vaatehuoltovinkit x 6

Tuotteet: Kent CC2 vaateharja, Sweater Saver nukkakivi, Arkivé Atelier

Yksi tärkeimmistä päivärutiineista vaatevuokraamon arjessa on tuotehuolto. Olipa kyseessä sitten tahra satiinileningissä, hienhaju silkkipuserossa tai repeymä puvunhousuissa, olemme tässä vaiheessa nähneet miltei kaiken - ja oppineetkin jotain! Jotta tuotteemme voisivat palvella mahdollisimman monia asiakkaitamme mahdollisimman pitkään, on meistä The Ateljén tiimiläisistä muodostunut vastuullisen vaatehuollon ammattilaisia, ja nyt haluamme myös jakaa vinkkimme teidän kanssanne!

Hien haju

Hikoilu kuuluu jokaisen aktiivisen ihmisen elämään - se ei kuitenkaan tarkoita, että hien hajua vaatteissa pitäisi sietää. Hien hajun poistamiseen toimii parhaiten, kun hikiset kohdat suihkuttaa etikalla, tai vastaavasti koko vaatteen liottaa etikkaliuoksessa (1 osaa etikkaa, 3 osaa vettä), ja kuivuttuaan vaatetta voi vielä suihkuttaa hajunpoistajasuihkeella.

Deodorantti

Nämä erityisesti tummissa yläosissa näkyvät valkeat tahrat aiheuttavat usein päänvaivaa, tyypillisesti varsinkin kiireisinä aamuina. Niihin kuitenkin paras ja yksinkertaisin hoitokeino on hangata tahraa sukkahousuilla, jolloin ne lähtevät alta aikayksikön!

Tahrat - veri, punaviini, meikki...

Tyypillisimmät huoltokysymykset, joita saamme asiakkailtamme, liittyvät tahroihin. Tahroista haastavan tekee se, että valitettavasti ei ole yhtä ihmeainetta, joka toimisi jokaiseen tahraan. Veritahroille suosittelemme liotusta jääkylmässä vedessä, ja tahran painelua fairylla tai sappisaippualla. Punaviinitahraan sen sijaan toimii runsas annos suolaa, kun tahra on tuore, ja vanhempaan, kuivuneeseen tahraan fairy ja liotus lämpimässä vedessä toimivat parhaiten. Meikkitahrat sen sijaan hoituvat useimmiten sappisaippualla tai kookoksesta valmistetulla tahrastickillä hankaamalla. Myös perusteellinen loppuhuuhtelu on tärkeä osa prosessia, jotta vältyt tahrakohdan ympärille jäävistä saippuarajoista!

Höyhenten puhdistus

Mikäli olet yhtä ihastunut Anni Ruuthin Swan Queen-toppiin kuin me, olet taatusti miettinyt, miten kyseistä tuotetta - tai muita höyheniä sisältäviä vaatteita - huolletaan. Höyhenten huolto hoituu The Ateljélla varovaisella käsinpesulla: Käytämme sappisaippuaa, jota työstämme varoen esimerkiksi hammasharjalla höyheniin, joissa on likaa. Käsinpesun jälkeen tuotteen voi kuivata höyrykaapissa tai varovaisesti esimerkiksi hiustenkuivaajalla. Lopuksi käytämme vielä pehmeää neuleharjaa, jolla saamme höyheniä pöyhittyä ja muotoiltua oikeaan suuntaan. Et voilà!

Nyppyyntyneet neuleet

Ahkerassa käytössä jokainen neule nyppyyntyy ennemmin tai myöhemmin, mutta onneksi on olemassa monta tapaa saada ne uudenveroisiksi hetkessä - kunhan omalle tuotteelle osaa valita niistä sen oikean. Yleiseen pikahuoltoon sopii hyvin vaateharja, joka poistaa irtonypyt, nukat ja karvat neuleen pinnalta. Mikäli neule vaatii kuitenkin hieman perusteellisempaa huoltoa, voi tarpeeseen tulla nukkakampa, joka poistaa itsepäisimmätkin nukat. Kamman kanssa tulee kuitenkin olla varovainen, jotta neuleen pinta ei kulu liikaa! Myös nukkaleikkuri on oiva väline nukan perusteelliseen poistamiseen erityisesti sileämmille neuleille, kuin myös esimerkiksi bleisereille.

Villakangastakin kuivapesu

Koko kesän vaatekaapin perällä lymyillyt villakangastakki saattaa syksyn tullen olla pienen raikastuksen tarpeessa. Helpoiten se onnistuu, kun takin käy läpi pienissä osissa, suihkuttaen sen pinnalle hieman vettä ja harjaten karkealla vaateharjalla (me käytämme Kentin CC20-harjaa!) ensin vastakarvaan, ja sitten myötäkarvaan. Näin takin pinnalta lähtevät pölyt, karvat ja nukat, ja kuidut asettuvat kauniisti paikoilleen!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.